Alle prijswinnaars deca challenge 2018De 12-jarige Diya Gajadien wist tijdens de eerste editie van de Deca Challenge ongeslagen het kampioenschap op te eisen. Gajadien die leerling is van Chess For Talents (C4T) werd met 6.5 punten uit 7 gespeelde wedstrijden kampioen in de Intermediate klasse.

Andrew Xu van Combinatie Schaakvereniging (CSV) werd met 6 punten kampioen in de Beginners klasse. Het schaaktoernooi werd op de Dag van Bevrijding en Vernieuwing voor de 4e keer georganiseerd. Aan deze editie van het toernooi dat elk kwartaal wordt georganiseerd deden er 60 schakers mee van 6 schaakverenigingen.

De schaakverenigingen Chess For Talents, Free First Move Chess Club (FFM), Schaakvereniging Rukhmania, Schaakcombinatie Welgelegen, Combinatie Schaakvereniging en Stibula waren elk verantwoordelijk voor de afvaardiging van tien beginnende schakers. Na een korte voorronde werden de schakers aan de hand van hun ranking op de standenlijst opgedeeld in de twee klassen: Beginners en Intermediate.

Beginners Klasse
De Beginnersklasse ging er erg spannend aan toe en wisten er 3 schakers met 6 punten op de gedeelde eerste plaats te eindigen. Na het toepassen van de tie-breaks mocht Andrew naar huis gaan met de gouden medaille. Aimee Yeung van Schaakvereniging Rukhmania moest genoegen nemen met een zilveren plan en Prashant Pancham eindigde zodoende op de derde plaats. Yashveer Ramautarsing (FFM) en Kefas Delor (Stibula) eindigden in deze klasse op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Intermediate Klasse
Diya Gajadien die tijdens de eerste editie exact een jaar geleden op de derde plaats eindigde in de Beginners klasse, bewees vooruitgang geboekt te hebben door ongeslagen het kampioenschap in de hogere klasse op te eisen. Gajadien werd op de voeten gevolgd door clubgenoot Terrence Wu die met 6 punten op de tweede plaats eindigde. Eljon Relyveld (CSV), Alok Dhawtal (FFM) en Ian Sowikromo (Rukhmania) eindigden met 5 punten op de gedeelde derde plaats in deze klasse.

Ook deze editie is vlot verlopen volgens Ratan Kalka en Rudie Tjong Tjin Joe die onder andere belast waren met de organisatie. Samen met de verenigingen zal er kort geëvalueerd worden en zullen de voorbereidingen starten voor de volgende editie die op 20 mei zal plaatsvinden. De organisatie bedankt de verschillende verenigingen, vrijwilligers, de spelers, de ouders en de media die hebben bijgedragen tot het succes van dit toernooi.

Bron: SME Sport