Suriname plaatst zich voor WK-Korfbal in Zuid-Afrika

968

Suriname heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap Korfbal dat in 2019 zal worden gehouden in Zuid-Afrika. Na Argentinië vandaag en gister Brazilië, Colombia opzij te hebben gezet, won onze selectie zojuist van haar naaste concurrent Dominicaanse Republiek.

Het werd na een 8-6 ruststand tenslotte 20-9 voor Suriname. Ariën van den Berg 6x, Jaleesa Claver 3x, Ivan Karsters 6x, Shera Desaunois, Randell van der Steen, Gerald van Dijk 2x en Michelle Brouwer scoorden voor Suriname. Zondag wordt het Pan-Amerikaans kampioenschap in Cali, Colombia afgesloten en zal Suriname in haar laaste wedstrijd uitkomen tegen lantaarndrager Costa Rica. Dominicaanse Republiek zal het opnemen tegen Brazilië voor een gooi naar de tweede plek.

Suriname heeft een fenomenale doelsaldo van 81 punten voor en 32 tegen. Ariën van den Berg is met achttien punten topscorer van dit toernooi. Onze nationale selectie bestaat uit Surinaamse spelers uit de diaspora in Nederland, waar ze ook in verschillende teams in de competitie meedraaien.

Bron: SMEsport