Suriname sluit kwalificatie wedstrijden WK-Korfbal 2019 ongeslagen af

1284

Voor Suriname en haar nationale korfbal selectie was de droom zaterdag al een feit. Vandaag op de laatste dag van de International Korfball Federation (IKF) Pan-Amerikaans kampioenschap in Cali, Colombia werd deze droom geperfectioneerd door onze selectie.

Na gastland Colombia, Argentinië, Brazilië en de Dominicaanse Republiek te hebben verslagen werd zojuist Costa Rica met maar liefst 23-3 (12-1) ingeblikt. Kamil Hiralal 3x, Stephanie Brewster, Sharvien Sahai 4x, Jaleesa Claver 4x, Wayne Stienstra 2x, Randell van der Steen, Ariën van den Berg 3x, Gerald van Dijk 3x, Ivan Karsters, Isaura Hilgen scoorden voor Suriname. Brazilië en de Dominicaanse Republiek zullen strijden voor de tweede WK ticket naar Zuid-Afrika.

Suriname heeft een uitstekende doelsaldo van 104 punten voor en 35 tegen. Ariën van den Berg is met 21 punten topscorer geworden van dit toernooi. Gerald van Dijk en Wayne Stienstra staan met elk 14 punten op een gedeelde derde plaats. Volgens Sharvien Sahai was niet alleen het behalen van een WK ticket belangrijk, maar dit toernooi ongeslagen eindigen ook één van zijn vereisten.

De wereldkampioenschappen korfbal worden volgend jaar in Durban, Zuid-Afrika gehouden van 31 juli tot en met 8 augustus 2019. Onze nationale selectie bestaat uit Surinaamse spelers uit de diaspora in Nederland.

Bron: SMEsport