Commissie van vrouwen in gewapende beroepen ontplooit activiteiten ivm dag van de vrouw

1025

Het Ministerie van Defensie riep vorig jaar een commissie van “vrouwen in de gewapende machten” in het leven. Dit gebeurde rond en in verband met de internationale Dag van de vrouw.  Op 10 februari 2017 werd de “Commissie Vrouwen binnen de Gewapende Beroepen” geïnstalleerd met het doel om de samenwerking van de vrouwen binnen de gewapende beroepen onderling te bevorderen.  De voorzitter van deze commissie Kapitein Wamenie van het Nationaal Leger geeft aan dat zij dit jaar 2 activiteiten op het programma hebben staan in verband met de internationale dag van de vrouw. Dit jaar is het thema “GELIJKWAARDIGHEID”.

De lezing die gehouden wordt op 7 maart vindt plaats in de zaal van de stichting en duurt van zes uur tot negen uur in de avond. De tweede activiteit is een wandel- en trimloop op 08 maart 2018. De registratie voor de loop start om vier uur, waarna de start volgt om half vijf. Start en finish van deze loop is de Kazerne van het Korps Brandweer Suriname aan de Gemenelandsweg.