Eigen recht in handen nemen leidt tot aanhouding

1375

Begin februari 2018 heeft de politie van ressort Lelydorp een bromfietsdief ingesloten. Naar verklaring van drie heren en de benadeelde werd de verdachte aangehouden doordat ze hem hebben achterhaald, waarna ze de dief hebben overgedragen aan de politie. De dief gaf aan dat hij werd mishandeld door deze mannen. Aan een wetsdienaar heeft hij hetzelfde aangegeven waarna er meteen aangifte is gedaan tegen mishandeling.
De vier mannen werden opgezocht en werd op donderdag 22 februari door de politie aangehouden.

De persoon die zich met het rondsturen van het filmpje op social media gebeuren heeft bezig gehouden is ook aangehouden. De verdachten en de verspreider van het filmpje is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie aangesproken en vrij gelaten.