Kwaadwilligen maken valse Facebookpagina BuZa minister

738

Onlangs is gebleken dat kwaadwilligen een valse Facebookpagina hebben aangemaakt op naam van de minister van Buitenlandse Zaken (BuZa), Yldiz Pollack-Beighle. Met dit vals profiel wordt er contact gemaakt met willekeurige mensen via Facebook Messenger, waarbij er leningen worden aangeboden.

De bewindsvrouw betreurt het ten zeerste dat mensen zover gaan om eerlijke burgers op een listige wijze beet te nemen. Middels chatberichten worden personen voorgehouden, dat Suriname overeenkomsten heeft gesloten met verschillende banken in Frankrijk en West-Afrika om mensen financieel te helpen bij het opzetten van hun eigen project of om hun eigen huis te kopen tegen een rente van 2%. Via het Nationaal Informatie Instituut wenst de minister door te geven dat zij geen persoonlijke Facebookpagina heeft en drukt burgers op het hart niet in te gaan bij het krijgen van dergelijke berichten.

Sociale media is een plek waar vrienden elkaar na jarenlange onderbreking van vriendschap, elkaar wederom kunnen ontmoeten. Een plek waar nieuwe vriendschappen worden gemaakt en waar informatie over diverse onderwerpen wordt gedeeld met vrienden, kennissen en samenlevingen. Dat men moedwillig ertoe overgaat deze site te gebruiken om bedrog te plegen, is afkeuringswaardig.

Eerder zijn de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim eveneens het doelwit geweest van deze kwaadwilligen.