Ontwikkelingen Centrale markt in volle gang

803

“Als jij je inzet in je werk, bewijst het werk je zelf wat hij wilt”, zegt de marktmeester John Lecton in een interview met het Nationaal Informatie Instituut(NII). De marktmeester is tevreden met de ontwikkelingen die zich voordoen onder de Centrale Markt Paramaribo (CMP). De afgelopen week vond de officiële ingebruikname van een pinautomaat van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) bij de CMP plaats. De opening geschiedde door President, Desire Bouterse.

De marktmeester is blij dat het staatshoofd in bijzijn van de Prime Minister van Saint Vincent and the Grenadines, Ralph Gonsalves en onder toeziend oog van de bankdirecteur, Ginmardo Kromosoeto de pinautomaat in gebruik nam. Lecton ziet de markt als een weerspiegeling van de bevolking. De marktmeester legt uit dat met de komst van de ATM op de markt, marktverkopers en klanten niet ver hoeven te lopen of uit de markt hoeven te gaan om geld te pinnen. De pinautomaat staat naast de politiepost, dit moet gebruikers een gevoel van veiligheid geven bij het opnemen van hun geld.

De Districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust heeft onlangs vier flatscreens televisies (tv) laten plaatsen onder de markt. “De marktventers zijn nagenoeg driekwart van de dag onder de markt. Om deze groep ook op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen die zich voordoen in ons land, zijn deze tv’s geplaatst”, zegt Lecton. Het ligt in de bedoeling de CMP om te bouwen tot een “One Stop Shop”. Er zijn reeds gesprekken gevoerd met nutsbedrijven om na te gaan, in hoeverre een betaalpost onder de markt geopend kan worden.
De marktmeester doet er alles aan om zoveel als mogelijk de markt tot een toeristvriendelijke plaats te maken waar er dagelijks verse groente, vlees en fruit aan de man wordt gebracht.