Vicepresident Adhin participeert aan conferentie Alliantie voor Zonne-energie

497

De Vicepresident van de Republiek Suriname, Michael Ashwin Adhin, zal in naam van Suriname deelnemen aan de oprichtingsconferentie van de Inter Solar alliance (ISA). Tijdens deze conferentie zullen ook de mogelijkheden voor het gebruik van zonne-energie in de toekomst besproken worden. De vicepresident vertegenwoordigt President Desi Bouterse bij deze meeting, die op 11 maart wordt gehouden in New Delhi, India.

De International Solar Alliance is in 2015 gelanceerd. De bedoeling van deze alliantie is om op te treden als een internationale en intergouvernementele organisatie die acties onderneemt om optimaal gebruik te kunnen maken van zonne-energie. Verder heeft deze bondgenootschap het streven om energiesystemen te moderniseren, de universele toegang tot deze energie te bewerkstelligen, versnelde economische ontwikkeling op gang te brengen en armoede te bestrijden.

Suriname participeert op uitnodiging van de Prime Minister van India, Narenda Modi.