Op zondag 4 maart is het startsein gegeven voor het Hirasingh jeugddamkampioenschap. Hieraan hebben 30 jeugddammers meegedaan verdeelt in 4 groepen met meisjes apart. Dit toernooi loopt door tot 6 april en zullen dan de prijzen worden uitgereikt.

In verband met Phagwa werd op zondag 4 maart een sneldam toernooi afgewerkt. Hieraan deden 40 jeugddammers mee. De 40 kinderen werden verdeeld in 2 groepen die 8 winnaars voorbrachten. Aan hun werden prijzen uitgereikt.

Er zijn 3 trainers aangetrokken om de jeugddammers van Dam vereniging Perkaash, de damafdeling van JoFeWa, te trainen. Trainer en finalist van de Surinaamse landskampioenschapen 2018 dhr J. Schmeltz traint 4 jeugddigen waaronder M. Maasie, N. Markus, O. Saakie (interne kampioen van Perkaash in 2017) en S. Harcharan.

Dhr. P. Hardayal traint prodio J. Gajadien, A. Doelarie, E. Doelarie, K. Bhagwandien en R. Basdewsing. Dhr.H. Basdewsing en B. Linger trainen de rest van de 18 dammers van damvereninging Perkaash. JoFeWa is ervan overtuigd dit jaar de U11 en de U14 kampioenschap binnen te halen gezien haar spelers steeds hogere prestaties blijft leveren.

JoFeWa kan de pas geopende jeugdafdeling van damvereniging Randjietboys en de SDB genoeg weerstand bieden. Hierdoor zal het damniveau onder de jeugdigen steeds weer groeien. Dhr G. Burleson traint nu ook een paar jeugddammers te Munder cafe van dhr. Ram. Aanstaande vrijdag wordt de tweede ronde gespeeld in Ujala aan de Dageraadweg 42. JoFeWA feliciteerd de 3 jeugddammers namelijk: A. Bhagwandas, A. Salarbaks en N. Salarbaks en hoopt dat zij hoog in de top 5 eindigen in de finale.

Damvereniging Perkaash dammer Alfaisie MF eerste in voorronde kampioenschap dammen
Damvereniging Perkaash is tevreden met de overtuigende overwinning die de dammer Alfaisie Johannes MF geboekt heeft in de voorronde van het Surinaams Kampioenschappen Dammen. Van de negen wedstrijden domineerde hij alle partijen en won er zes, terwijl drie uiteindelijk remise werden.

De vereniging kijkt met spanning uit naar de partijen die hij in de finale zal spelen wanneer ook Guno Burleson MI, Gerson Bendt (landskampioen 2017) en Nazir (semikampioen 2017) van de partij zullen zijn. De andere spelers van Perkaash Ashokkoemar Karia en Arun Mohan haalden met respectievelijk 10 en 9 punten de finale nog net niet.

Er deden in totaal 32 deelnemers mee. JoFeWa kijkt met vol lof toe naar zijn geleverde prestaties en stelt alles in de werking hem te helpen de kampioenschap binnen te brengen. Voor de Hirasingh jeugddamkampioenschappen hebben twee andere grote sponsoren van JoFeWa ook prijzen ter beschiking gesteld gezien zij altijd sponsoren namelijk: mw. E. Marianne en Combe Markt.

Na de afsluiting van de Hirasingh jeugddamkampioenschap op 6 april zal de scholen en district jeugddamkampioenschap gelijk van start gaan. Dit loopt door tot 8 april 2018.

Jongeren Federatie Wanica

Bron: SMEsport