SWM-medewerkers krijgen graafmachine operator certificaat

1030

Medewerkers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) kunnen voortaan zelf graafwerkzaamheden uitvoeren. Op initiatief van de SWM hebben de medewerkers een graafmachine operator cursus gevolgd bij de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). De training duurde van 29 januari tot 15 februari. Op dinsdag 14 maart 2018 vond de certificaatuitreiking plaats. Het doel van deze training was om de graafwerkzaamheden nu intern te laten uitvoeren. Voorheen werden deze werkzaamheden uitbesteed.

Joyce Lapar, waarnemend directeur van de SAO, is erg ingenomen met het resultaat. “De inzet en het resultaat zijn overweldigend. De cursisten hebben zich ingezet en er zijn hele mooie cijfers gehaald. Er was ook een hele hoge mate van groepscohesie”, vertelt Lapar tegenover het Nationaal Informatie Instituut. De SAO en de SWM hebben een goede samenwerking. De waarnemend directeur geeft verder aan er binnenkort een tweede groep van start gaat met de cursus.

Voor Otmar Kasbi, de best geslaagde, was deze cursus heel belangrijk. “Het is een besparing voor de SWM, want nu kunnen we alles zelf doen. We hoeven geen aannemer meer in de hand te nemen om de werkzaamheden uit te voeren”, vertelt de best geslaagde.

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling verzorgt vak trainingen aan verschillende doelgroepen, waaronder vroegtijdige schoolverlaters, bedrijven en individuelen die zich willen her- en bijscholen. De trainingen worden op maat verzorgd.