Overhandiging Microscope aan de dienst dermatologie

790

De Dermatologische dienst heeft een DM 1000 Led ‘Basic Lab Package’ Leica Microscope in ontvangst mogen nemen van de PAHO. De overhandiging vond plaats door de PAHO representatieve in Suriname dr. Yitades Gebre op vrijdag 16 maart 2018. “De PAHO ondersteunt graag het Neglected Tropical Disease programma in Suriname” zegt Gebre.

De microscope is bestemd voor schimmel, parasiet en bacterie onderzoekingen. Drs. Karin Sewpersad dermatoloog bij de dienst dermatologie, gaf aan blij te zijn met deze geste welke zal helpen de service naar de cliënt toe te verbeteren. “Voor de dermatologische dienst is dit een mooi moment met dit welkome equipment ” zegt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Hij bedankte de PAHO voor de bijdrage die zij elke keer weer levert ten behoeve van de gezondheidszorg in Suriname.