Binnenkort alle dorpen voorzien van telecommunicatiediensten

612

Na de opdracht te hebben gehad van de regering om het binnenland te ontsluiten, heeft het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) alles in het werk gesteld om communicatie naar het achterland te brengen. “Op vijf dorpen na zijn alle gemeenschappen in het binnenland met elkaar verbonden”, zegt Mike Antonius, waarnemend directeur bij Telesur.

Antonius sprak in het weekeinde bij de ingebruikname van het medisch centrum te Tapoeripa. Het ontsluiten van het binnenland is niet gemakkelijk geweest daar sommige gebieden moeilijk toegankelijk zijn. Met de opening van het medisch centrum is volgens hem duidelijk hoe belangrijk communicatie is, aangezien medici op afstand met elkaar contact moeten en kunnen onderhouden. “Behalve telecommunicatie is nu digitale televisie ook beschikbaar in de verschillende dorpen”, geeft Antonius aan. Er is alvast ervoor gezorgd dat de parastatale media STVS en ATV tot in het verre binnenland ontvangen worden, zodat de bevolking weet wat er in de wereld gebeurd. Na Tapoeripa dat recentelijk is voorzien van de telecomvoorzieningen zal Telesur verder de diensten uitbreiden tot aan het dorp Alalapadu aan de zuidgrens met Brazilië. Dit project moet dit jaar nog worden afgerond, gaf de Telesur directeur te kennen.