Polikliniek te Tapoeripa brengt gezondheidszorg dichter bij de mens

546
Oud Mungra Medisch Centrum directeur, Antoine Elias, is nu de minister van Volksgezondheid

Antoine Elias algemeen directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC) is blij dat de regering de medische dienstverlening naar het Kabalebo gebied heeft gebracht. “Wij zijn er voor de zorg van een ieder”, geeft hij aan bij de opening van de polikliniek te Tapoeripa.

Hij is ervan overtuigd dat goede gezondheidszorg gebracht moet worden naar de mensen ongeacht hun woonplaats en aantallen. “Het is kostbaar om het binnenland in te gaan”, legt de directeur uit. “Met behulp van het Staatsziekenfonds is er met kunst en vliegwerk middelen bij elkaar geschraapt om de mensen van dienst te zijn.” Waar nodig zijn lokale krachten in dienst genomen en wat er niet in het dorp aan know how aanwezig was is daar naartoe gebracht. De opzet van het medisch centrum is een samenwerking geweest tussen het team van MMC en bouwvakkers van het leger. Daarnaast hebben ook Telesur en SWM zich ingezet om een geheel functionerende poli af te leveren.

Ook minister Patrick Pengel is blij met het team dat de afgelopen maanden heeft getrokken aan deze projecten tot aan de Kalebaskreek. Met het registreren van mensen in het gebied te Apoera zijn er uitdagingen geweest, maar met de gezamenlijke inzet is de polikliniek eindelijk een feit. Hiermee wordt de gezondheidszorg gebracht naar een ander niveau. Dit initiatief past ook binnen de doelstelling van de PAHO en WHO om de gezondheidszorg naar de mensen toe te brengen.