Staatshoofd ingenomen met medisch centrum Tapoeripa

581

Het inheemse dorp Tapoeripa, beschikt sinds kort over een medisch centrum. De officiële opening werd op 18 maart 2018 verricht door de president van de Republiek Suriname Z.E Desirè Bouterse. Tijdens zijn toespraak blikte het staatshoofd terug op de eerste plannen om te komen tot de opzet van het centrum.

De volksgezondheid is volgens president Bouterse erg cruciaal voor de totale Surinaamse gemeenschap. “Eigenlijk zou ik deze dag willen bestempelen als de heropbouw van Tapoeripa”, sprak de president. Het staatshoofd kijkt met een tevreden gevoel terug naar onder andere het tot stand komen van het medisch centrum. “Terwijl onze jongens aan het werken waren zagen we de mensen van Tapoeripa ook werken. Er was een hele prettige sfeer”, beschreef de president. Met de komst van dit centrum is men in het dorp gegarandeerd dat de mensen die aan de volksgezondheid werken op een professionele manier hun werk kunnen voortzetten.

Een van de zaken die het staatshoofd zorgen baart met betrekking tot het milieu, is het ontstaan van afval wanneer er activiteiten ontplooit zullen worden. Antoine Elias algemeen directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), kwam toen met het idee om opzoek te gaan naar sponsoren om kleine verbrandingsovens aan te schaffen.