De politie van Nickerie kreeg op dinsdag 20 maart de melding dat de 36-jarige voetganger Manodjkoemar Falli is aangereden door een personenauto aan de Ataoellaweg, in het district Nickerie. De autobestuurder reed na de aanrijding door en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter.

Volgens een getuige die het slachtoffer te hulp schoot vertoonde deze geen teken van leven. Hij schakelde direct de politie in. Intussen kwam er een politievoertuig aangereden. De getuige wenkte de bestuurder om te stoppen.

De politieambtenaar reageerde op het teken van de getuige, maar reed over het verkeersslachtoffer dat op de donkere weg lag. De ingeschakelde wetsdienaren deden kort daarna de plek aan en werden op de hoogte gesteld van het voorval door de getuige.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Hangende het verdere onderzoek is het rijbewijs van de politieambtenaar ingevorderd. Hij verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie inbeslaggenomen.

Onderzoek zal uitwijzen of het slachtoffer reeds was overleden voordat hij werd overreden. De verkeersbarometer staat landelijk op 16.

De autobestuurder die het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten, heeft zich nog niet aangemeld. Het onderzoek wordt voortgezet door de Forensische Opsporing (F.O.) en de Ongevallen Dienst van regio West.