Craft markt Albina gaat officieel open

640

Er komt een einde aan het gedoogd beleid voor illegale straatvententerij in de binnenstad van Albina. Op 26 maart 2018 wordt de craftmarkt officieus geopend.

De markt heeft voorlopig plaats voor 90 standhouders. De registratie voor een stand is gestart in het eerste kwartaal van 2017. Belangstellenden hadden tot vrijdag jl de gelegenheid zich te registreren voor een stand en om de nodige formaliteiten te vervullen.

Met het oog op het bevorderen van de toerisme branche in het grensstadje is deze ordeningsmaatregel een must, zegt Asoity Cyrano hoofd Beheer en Bestuur der ressorten. De toerisme sector kan allen maar gedijen in een nette en geordende Albina. De kraampjes in de binnenstad van Albina maken geen mooie indruk op toeristen die het stadje aandoen. De venters worden opgevangen bij de markt.

Volgens markt beheerder Samuel zal de marktleiding toezien op de naleving van het huishoudelijk regelement van de markt. Zodra iedereen zich houdt aan de regels van de markt en meewerkt aan de ordening zal de afzet er altijd zijn.
Er wordt in de tweede week van elke maand een braderie georganiseerd voor de markt.

De politie en het leger zijn gevraagd om te ondersteunen in het ordeningspoces