Snijders Nieuwe Algemeen Directeur AHKCO

541

Minister Patrick Pengel van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur AD Interim, installeerde onlangs een nieuwe algemeen directeur van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO). Armand Snijders zal nu in die functie dienen. Snijders is bekend met de academie en is er reeds 18 jaren als docent verbonden bij de richtingen Journalistiek en Sociaal Cultureel Vormingswerk.

Snijders is heel positief gestemd en streeft naar een transformatie van de hbo-opleiding. “Als Instituut moet je je gaan richten op de ontwikkeling in deze tijd. De samenleving is niet statisch, dus de academie kan een grotere rol gaan spelen. Belangrijk is dat de ontwikkeling op gang komt en dat er meer perspectieven voor de afgestudeerden wordt gecreëerd. De maatschappelijke problemen hebben zich aangediend en de sociale problematiek moet worden aangepakt door middel van trainingen en begeleiding,” zegt Snijders. Momenteel doceert hij nog, omdat hij niet abrupt zou kunnen afbreken, midden in het schooljaar. Volgens Cultuur-directeur Elvira Sandi heeft Snijders in verschillende hoedanigheden leidinggegeven binnen de overheid. Op basis van onder meer deze gestelde criteria werd Snijders goed bevonden voor de functie en werd de voordracht van de Raad van Toezicht van het AHKCO goedgekeurd. De procedure werd volgens Sandi, enkele maanden geleden op gang gebracht door middel van een sollicitatie oproep vanuit het MinOWC, waarbij gegadigden konden reflecteren. Van daaruit werd een shortlist gemaakt en werd Snijders gekozen. Hij neemt het roer over van Ashok Hirschfeld, die in oktober 2017 met pensioen ging. Daarvoor werd de scepter gezwaaid door John Krishnadath gedurende bijkans 20 jaren.
De voorzitter van de Raad van Toezicht (RVT) van het AHKCO, Liesbeth Perotie, is blij met de aanstelling van Snijders aan dit oudste Kunstinstituut. Zij zegt dat de leiding van het ministerie zeer voortvarend is geweest om de aanstelling in orde te krijgen. Zij is ervan overtuigt dat Snijders een goede bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van Kunst en Cultuureducatie in Suriname.

De overdracht vindt plaats op 1 april 2018, onder toezicht van de RVT. Bij de installatie waren ook aanwezig: de Directeur van het MinOWC, Natasha Bennanon en leden van de Raad van Toezicht van het AHKCO.