24-jarige Manodjkoemar ingesloten vanwege diefstal koe

549
hand of a prisoner

De 24-jarige Manodjkoemar N. is op woensdag 21 maart door de politie van Lelydorp in verzekering gesteld.

Een benadeelde deed op diezelfde dag aangifte van diefstal van vee uit een weide aan de Celebesweg. Bij een plaatselijk onderzoek werd een getuige gehoord, waarna de verdachte Manodjkoemar in beeld kwam. De koeiendief werd opgespoord en aangehouden. Hij heeft bekend het strafbare feit te hebben gepleegd. Hij verklaarde verder het dier te hebben verkocht aan voor ene K.

Deze koper werd opgespoord en aangehouden. Bij de voorgeleiding gaf K. aan de koe voor zijn neef te hebben gekocht. Op aanwijzing van K. werd de neef aangehouden. De koe is aangetroffen bij de neef en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Beide helers kregen na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie een ernstige waarschuwing en zijn heengezonden.