Dorpen binnenland voorzien van brandstof

503

De overheid is begonnen met de distributie van brandstof voor het binnenland. Gisteren is het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen begonnen met de levering van diesel aan de dorpen aan de Boven Suriname. Samen met het ministerie van Financiën wordt naarstig gekeken naar welke structurele oplossing gevonden kan worden zodat de bewoners niet verstoken raken van deze basisbehoefte.

Vanwege financiële redenen hadden de dorpen voor enige tijd niet de beschikking over elektriciteit. Het ministerie van NH zal binnen een tijdsbestek van een week met alle relevante factoren nagaan welke knelpunten er nog zijn zodat die gelijk aangepakt kunnen worden. De bewoners van een aantal dorpen hebben aangegeven maandelijks ook een financiële bijdrage te willen leveren om zo de energievoorziening voor hun dorp te helpen garanderen.