Suriname is tijdens de zevende editie van de Caribische Jeugd Schaakkampioenschappen overall de winnaar geworden. Met landen als Trinidad, Barbados en Jamaica was het deelnemersveld sterk bezet. In totaal hebben 172 schakers uit verschillende landen in de regio deelgenomen aan dit toernooi.

Het evenement begon op 29 maart en duurde tot 2 april. De top 5 ziet er alsvolgt uit: 1. Suriname, 2. Jamaica, 3. Barbados, 4. Trinidad en Tobago en 5. Aruba. Dit toernooi is qua aantal buitenlandse deelnemers het grootste te weten 68. In totaal namen 172 jeugdigen deel aan dit spektakel.

“Het houden van internationale meetmomenten is van enorm belang voor de ontwikkeling van de schaaksport”, zegt Frank Lo Kim Lin, voorzitter van de Surinaamse Schaakbond. Met medewerking van het ministerie van Sport en Jeugdzaken en het Surinaams Olympisch Comité heeft ons land een topprestatie neergezet tijdens de zevende Caribische Jeugd Schaakkampioenschappen. Het ministerie van Financiën heeft ook een bijdrage geleverd aan dit succesvol evenement.

Het volgende grote toernooi wordt het zesde Srefidensi Internationaal toernooi in november van dit jaar