Vrijwilligers bieden hulp aan bewoners Huize Ashiana

699

Een groep vrijwilligers bestaande uit directie en medewerkers van de Energie Bedrijven Suriname, mensen uit de verschillende ressorten en anderen die zich spontaan heeft aangemeld, hebben hulpverleend aan de seniorenburgers van Huize Ashiana. Op maandag 2 april 2018 werden de zaken die dringende aanpak nodig hadden, gedaan voor de oudjes van bovengenoemd bejaardentehuis om de dienstverlening te helpen continueren. De senioren hebben ook kunnen genieten van muziek van het Nationale Leger.

Deze actie van vrijwilligers kwam opgang nadat het personeel van het tehuis in actie ging en er vanuit de directie een oproep werd gedaan voor hulp. “Terwijl je bezig bent met de bewoners merk je dat de zusters en broeders van dit tehuis geen gemakkelijke taak hebben. Het is een immens moeilijke taak, je moet er bijzonder veel kennis voor hebben dus we roepen de mensen op om heel gauw aan tafel te gaan”, zegt Konrad Acton, vrijwilliger bij Huize Ashiana. Vandaag, dinsdag 03 april 2018 heeft de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting een positief gesprek gehad met de bond.