Minister Peneux verlaat MinOWC goedgezind

551

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is vanaf de benoeming van de nieuwe minister op het ministerie, niet meer belast met die functie. Vanaf woensdag 04 april 2018 is dat het geval. De scheidende minister zegt het ministerie goedgezind achter te laten en heeft geen slechte herinneringen aan zijn periode als bewindsman. Peneux trad aan op woensdag 12 augustus 2015 en kreeg onlangs eervol ontslag van president Desire Bouterse.

Tijdens zijn periode in functie heeft de minister aan het boeg gestaan van verscheidene ontwikkelingen binnen het onderwijs. Voor hem was de hervorming, en hiermee de verbetering, van het onderwijsproces belangrijk. Dit in lijn met zijn voorganger, Ashwin Adhin nu Vice President en het regeerakkoord.
Enkele belangrijke hervormingsmomenten zijn de aflevering van de eerste groep afgestudeerden van de opleiding ICT in Education in 2017, de verschillende ontwikkelingen rond de Basic Education Improvement Program (BEIP), de herstructurering van het IMEAO, de standaardisatie van de opleiding Logopedie en de vorderingen rond de instelling van de Suriname National Training Athority voor de hervorming van het beroepsonderwijs.
Robert Peneux is een minister geweest uit de gelederen van het onderwijs. Hij was onderwijzer op verschillende niveaus, directeur van 5 middelbare scholen. In zijn carrière doceerde hij 28 vakken landelijk en won hiermee 4 keer de Teacher Excellence Award in Rotterdam, Nederland. Hij werkte zich later op binnen de structuren van het ministerie zelf. Voor zijn aanvaarding van de ministerfunctie, diende hij directeur Onderwijs.