Minister Lalinie Gopal opent 54ste AVD

1216

De nieuwbakken minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft het startsein gegeven aan de 54ste Avondvierdaagse. Dit gebeurde op woensdag 05 april 2018. Tijdens haar toespraak heeft de minister haar bezorgdheid geuit over de verschillende rapporten van lokale en internationale organisaties over de toename van ziektes zoals hoge bloeddruk, overgewicht en andere chronische ziektes bij jongeren. De minister gelooft dat deze ziektes voorkomen kunnen worden als de bevolking, met name de jongeren heel vroeg bewust wordt gemaakt van het belang van onder andere voldoende bewegen en gezonde voeding.

Volgens de bewindsvrouwe moet er gewerkt worden aan de bewustwording over een gezonde leefstijl. Hiervoor zal er een hechtere samenwerking moeten komen tussen de Regering en de maatschappelijke organisaties. In beide regeer termijnen heeft de regering hoge prioriteit gesteld aan lichamelijke en mentale vorming bij jongeren, op basis hiervan wordt het beleid uitgestippeld.

Ook heeft de minister haar waardering uitgesproken over de verschillende maatschappelijke organisaties voor hun inzet, waaronder de BVSS, die al jaren aan de weg timmert om Surinamers bewust te maken van het belang van sporten en bewegen in relatie tot een goede gezondheid. Namens de Regering bedankte de minister het bestuur van de BVSS voor de organisatie van de 54ste AVD. Hiermee verklaarde zij de AVD voor geopend.