Surinaams Korfbalteam “Team of the Month March”

842

 korfbalselectie-600x600Het Surinaams Korfbalteam is door de International World Games Association (IWGA) uitgekozen tot Team van de Maand maart 2018. Dit team heeft zich weten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen 2019 die in Zuid-Afrika gehouden worden. Vorig jaar werd de Surinaamse Korfbalfederatie aanvaard als lid van de Internationale Korfbalfederatie en dit jaar werd het team ongeslagen Pan- Amerikaans kampioen. 

Voor de selectie betekent het veel om Suriname te vertegenwoordigen in toernooien. Via sport kan Suriname op een positieve manier op de wereldkaart geplaatst worden. Het doel van het team is verder ook om korfbal opnieuw te introduceren in Suriname. Korfbal werd tot midden van de jaren tachtig jarenlang in Suriname gespeeld.

De nieuwe Surinaamse korfbalfederatie is van plan samen te werken met het ministerie van Sport en Jeugdzaken om korfbal te ontwikkelen op scholen met een speciaal schoolkorfbalprogramma. “We willen opnieuw beginnen en laten zien dat Korfbal een unieke, opwindende sport is met gendergelijkheid”, aldus Sharvien Sahai, secretaris van de Surinaamse Korfbalfederatie en speler van het nationaal korfbalteam van Suriname. Korfbalspelers in diaspora genieten de volledige ondersteuning van de Surinaamse ambassade in Nederland.