AVD draagt bij aan een gezond lichaam

705

De traditionele Avond Vierdaagse van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) draagt zondermeer bij aan een gezond lichaam voor de deelnemers. Degenen aan de kant van de weg beleven verder plezier aan de muziek en leuke klederdrachten.

Angela Zeeuw zit lekker ontspannen op een van huis meegenomen stoel. Volgens haar straalt de hele AVD eenheid uit. Dat maakt dat het extra genieten is. Onderinspecteur van politie Radjeskoemar Goeptar zegt dat het de taak van het Korps Politie Suriname is om vooral tijdens de AVD om de orde en veiligheid te garanderen. Tijdens de wandelmars dienen de verkeersdeelnemers zich te houden aan de richtlijnen van de wetsdienaren.  Waarnodig wordt er tactvol opgetreden bijvoorbeeld door goed te communiceren. De jeugdpolitie participeert ook aan de AVD en wil met haar participatie de bewustwording verhogen bij de samenleving.

Het feit dat er tijdens de AVD veel mensen op de been zijn, ziet de politie als een gunstige moment om de samenleving te bereiken met de nodige informatie ter bescherming van zichzelf en voornamelijk de jeugd, zegt van een leiders van de groep. De politie heeft op strategische plekken informatiestands geplaatst waar het publiek wordt voorzien van informatie, die voornamelijk te maken heeft met preventie van drugsproblemen, seksueel misbruik, geweld en andere onderwerpen.

De afdeling Jeugdzaken van de  politie wijst erop dat er ongewenste zaken zoals ontucht plaatsvinden tegen de jeugd waarvoor aandacht gevraagd wordt. De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) loopt voor de vierde keer mee en wil met haar loop aangeven dat de gezondheidszorg dichtbij huis van de gemeenschap gebracht. Dit gebeurt ondermeer via de verschillende poliklinieken in stad en district. De ambulance dienst Sur-cad houdt een extra oogje in het zeil. Op één loper na die op dag 2 een enkel blessure heeft gelopen hebben er zich geen calamiteiten meldt de organisatie. Aan vooral de lopers wordt geadviseerd om veel vocht in te nemen en goed te rusten. Dit jaar wordt de 54ste editie van de wandelmars gehouden.  Het thema is Doe mee met de AVD, fit zijn is OK.