Minister Pengel bezoekt door wateroverlast getroffen gebieden

535

De nieuwbakken minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel, is op stap geweest met deskundigen van zijn ministerie. De bewindsman wilde zelf poolshoogte nemen van de wateroverlast ten gevolge van de aanhoudende regens. De minister ging samen met het hoofd van de afdeling Pompgemalen en Sluizen en dat van Dienst Ontwateringswerken op stap. Hij trof samen met zijn team maatregelen tegen deze wateroverlast.

De delegatie bezocht allereerst de schutsluis te Dijkveld. De problematiek rond de sluizen heeft de minister toen aangehoord. Op kleine misstanden na werkt deze sluis prima. Het gaat volgens de minister om het onderhoud en andere kleine dingen. De meeste sluisdeuren gaan normaal open. Voorts bracht de delegatie ook een bezoek aan de sluis te Beekhuizen. De nodige maatregelen aan deze sluis zullen in de komende dagen worden uitgevoerd.

Ook bezocht de delegatie Commewijne. Landbouwers van Alkmaar en Lust en Rust in dit gebied maken zich vanwege de mate van neerslag ongerust over hun landbouwarealen. “Ik ben blij dat we er vroeg bij waren zodat we meteen acties konden ondernemen” zegt de bewindsman opgelucht over de maatregelen die zijn genomen samen met deskundigen van het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij. In een adem vertelt hij over Meerzorg. De minister hekelt de vervuiling die resulteert in verstoppingen. “Dit zijn dingen die wij als samenleving zelf veroorzaken” vindt minister Pengel. Met medewerking van de districtscommissaris van Commewijne, Ajaikoemar Kali, is meteen een Graafmachine ingezet om alle zwerfvuil op te ruimen.

De afvaardiging ging hierna ook een paar pompgemalen in het Noorden van Paramaribo af. De informatie verkregen uit gesprekken met buurtbewoners zal zeker resulteren in acties op kort termijn verzekert de minister.