Nationale District en School Damkampioenschap 2018

503

Het Nationale District en School Damkampioenschap 2018 is afgelopen vrijdag met succes afgewerkt. De opening werd gedaan door de heer Raymond Sapoen, trainer Perdiep Hardayal en de voorzitter van Ganesh Mandir, de heer Paramsoekh.

Paramsoekh haalde aan dat voor een gezonde samenleving er een hechte samenwerking moet zijn tussen persoon en organisatie. De heer Sapoen gaf op zijn beurt aan dat het jeugddam sport van Suriname tot een van de hoogste niveau van de regio toe behoort, daarom moet het zoveel mogelijk worden beoefend en worden ondersteund.

Er deden 76 jeugddammers mee aan het sneldam kampioenschap en wel in vier verschillende groepen. In groep A werd Phavan Basdewsing kampioen, Orie Devanand semikampioen en Manish Dwarka demikampioen. In groep B waarin de meisjes speelden werd Eesha Doelarie kampioen door al haar wedstrijden te winnen. Semikampioen werd Tanaya Charoe en demikampioen Rhoedrani Basdewsing.

In groep C waar de jeugddammes onder de vijftien jaar speelden werd Maasie Mordino kampioen door ook al zijn wedstrijden te winnen, semikampioen werd Nenthel Markus en demikampioen Arjen Doelarie. In groep D met jeugddammers onder de twaalf jaar werd Sharvan Basdewsing kampioen door al zijn wedstrijden te winnen. Semikampioen werd nieuwkomer Alexander Stuger en demikampioen eveneens een nieuwkomer Shivam Hirasingh.

Door de harde inzet van de trainers en bestuursleden van JoFeWa alsook van de sponsoren heeft JoFeWa en district Wanica tot nu toe de beste jeugddammers van geheel Suriname kunnen produceren. H.J. de Vries was op de dag van het damkampioenschap de grote sponsor en zorgde voor een warme maaltijd en koekjes. Het bestuur van JoFeWa en de jeugddammers zijn de sponsoren zeer erkentelijk.

Jongeren Federatie Wanica

Bron: SMEsport