President voert spoedoverleg met veiligheidsautoriteiten

789

In het presidentieel paleis is er na de beëdiging van de nieuwe minister van Volksgezondheid een spoedoverlegmoment geweest. Dit overleg is geweest tussen de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Bouterse, de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, de directeur van Nationale Veiligheid, Luitenant-kolonel Danielle Veira en Overste Melvin Linscheer.

Het overleg is aan de hand van het bezoek dat de president heeft gehad van Ruben “Stofie” Muringen en Henk Sacco. Deze twee heren hebben namens de familie van een recent overleden jongeheer, gevraagd naar een dieper onderzoek omtrent de doodsoorzaak. Aanvankelijk wees het onderzoek uit dat hun geliefde zelfmoord heeft gepleegd. De familie heeft hier twijfels over. De informatie uit het gesprek met deze twee heren was reden genoeg voor de president voor nadere afstemming met de eerder genoemde veiligheidsfunctionarissen. Het staatshoofd gaf de opdracht om deze zaak diepgaand te onderzoeken.