Buitenlandsvliegtuig maakt noodlanding in Nickerie vanwege motorpech

930

De politie van Nickerie kreeg op donderdag 12 april melding dat er een vliegtuig was geland op een landingsbaan van een rijstveld in het district.

De wetsdienaren gingen op onderzoek uit en troffen het éénmotorig vliegtuig en twee bemanningsleden aan. Zij verklaarden dat zij vanuit Guyana waren opgestegen en vlogen naar Frans-Guyana. Zij hadden toestemming van de Luchtvaartdienst via het Surinaamse luchtruim over te vliegen. Aangezien zij opmerkten dat er iets niet in orde was met de motor kozen zij ervoor een noodlanding te maken.

Jack T. (46) en de 51-jarige John H. werden overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek wees uit dat de verklaring die beide mannen hadden afgelegd, klopte en werd er via Casas medewerking verleend aan hen om de motor van het vliegtuig in orde te krijgen.

Inmiddels is de bemanning weer met het vliegtuig uit Suriname vertrokken en vervolgen zij hun weg naar hun eind bestemming.