SSB pakt barcodedienst weer op

441

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft per maart 2018 haar barcodedienst wederom opgepakt. Producenten, importeurs, leveranciers en huisvlijters kunnen vanaf eerdergenoemde datum terecht bij het SSB voor het genereren van barcodes. Met deze barcodes kunnen producten uniek geïdentificeerd worden, met andere woorden de producten kunnen zowel online als in de winkel, nationaal en internationaal worden verkocht.

De barcode heeft voor producenten, huisvlijters en andere belanghebbenden een aantal voordelen, te weten:

  1. het product is traceerbaar;
  2. u heeft toegang tot internationale markten;
  3. het product kan online verkocht worden.

Om in aanmerking te komen voor een barcode moet het etiket van het product eerst voldoen aan het Technisch Voorschrift “Algemene vereisten voor het etiketteren van voorverpakte goederen”. Belanghebbenden kunnen contact opnemen met het SSB voor het controleren van het etiket.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) op het telefoonnummer 499928/29 of het e-mailadres info@ssb.sr of c.parker@ssb.sr.