Overhandiging bromfietsen aan politie Kwatta voor surveillance crematieoord Weg naar Zee

732

Districtscommissaris (DC) Sarwankoemar Ramai van Wanica Noord-West heeft twee bromfietsen aan politie Kwatta overhandigd. De overdracht vond vanmorgen plaats op het terrein van het crematieoord te Weg naar Zee. De politie van het desbetreffend ressort heeft de voertuigen in ontvangst genomen om de surveillance bij de parkeerplaatsen tijdens crematieplechtigheden op te voeren en hoopt door deze stap de kans op auto–inbraken in het gebied te verkleinen.

De burgervader liet het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten dat naast de klachten van bezoekers en bewoners uit het gebied, die op zijn commissariaat zijn gedeponeerd, zijn districtsgebied op de voet wordt gevolgd om zodoende het reilen en zeilen van Wanica Noord-West onder controle te krijgen. Zo komen al geruime tijd meldingen bij het commissariaat binnen dat de parkeerplaats bij het crematieoord te Weg naar Zee wordt geteisterd door autoinbraken van bezoekers. Dit gebeurd tijdens de crematieplechtigheden, wanneer alle bezoekers zich op het terrein van het crematieoord bevinden.

Commissariaat Wanica Noord-West nam het initiatief om twee defecte bromfietsen die niet rijbaar waren, op kosten van het commissariaat te laten repareren en vervolgens over te dragen aan politie Kwatta, waar het gebied onder valt. De politieagenten kunnen nu goed gebruik maken van het vervoermiddel om de controle op de parkeerplaasten op te voeren tijdens crematies, zodat de bezoekers met een veiliger gevoel kunnen deelnemen aan de plechtigheden aldaar. DC Ramai stelt de medewerking van de buurtbewoners en politie Kwatta zeer op prijs en denkt met deze stap de kans van inbraken te kunnen verkleinen.