Onderirectoraat Visserij informeert vissers over VMS

669

Het onderdirectoraat Visserij van LVV heeft de vissers over het nieuwe VMS-systeem geïnformeerd, die op hun boten gezet zullen worden. De bijeenkomst heeft op het terrein van het ministerie in het SAIS-gebouw plaatsgevonden op donderdag 12 april 2018. Tijdens deze bijeenkomst zijn de vissers op de hoogte gebracht van de werking en prijs van het VMS-apparaat. Dit apparaat is 2 jaar lang getest op één van de vissersboten van Satesh Kodai, lid van het Vissers Collectief Commewijne. Aan dit nieuwe VMS-apparaat kan niet gesleuteld worden. Is dit wel het geval dan krijgen de drie controle posten een melding binnen. De drie controle posten zijn het onderdirectoraat Visserij, Kustwacht Suriname en de nieuwe VMS-provider Comprehensive Security Solutions Inc. De vissers zullen ook getraind worden hoe ze kunnen omgaan met het VMS-apparaat.