Jeugdigen pogen Technische school in brand te steken

677

Maandag 16 april kreeg de politie de melding van een brand op een Technische school in het ressort Nieuwe Haven. Bij aankomst hielden zij de 15-jarige Jose K. aan, terwijl twee anderen kans zagen te vluchten. Het vuur werd gedoofd door de politie. De schade heeft zich beperkt tot een muur van één van de leslokalen. In de directe omgeving is er brandstof en een aansteker aangetroffen en in beslag genomen.

Jose werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Volgens zijn verklaring is hij door zijn twee komapen gevraagd, brandstof en een aansteker voor hen mee te nemen naar het adres. Hij ontkent wat af te weten van het strafbare feit. Het motief tot de daad is hem niet bekend.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Jose in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli. Aan de aanhouding van de twee andere verdachten wordt gewerkt.