Drs. Lilian J.H. Ferrier, bezoekt eerste School als Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

1206

Op dinsdag 17 april bracht Minister Ferrier een bezoek aan de Khargi- Vishnudatt school op Kwatta. Dit op uitnodiging van Tante Helen, zoals Mw. Khargi- Vishnudatt bekend staat, die in verband met haar verjaardag aanstaande donderdag besloten heeft een voorleesochtend te organiseren op de school.

Mw. Haidy Lindveld, schoolleider van de Vishnudatt school heette de Minister welkom, alsook tante Helen en haar zoon, dokter Krishna Khargi en alle vrienden die met haar zijn meegereisd vanuit Nederland om de 90ste geboortedag van Mw. Khargi – Vishnudatt hier in Suriname te mogen vieren. Zij doet altijd sociale projecten en in verband met haar verjaardag wou zij een voorleesochtend op de school, omdat zij het belang van lezen onderkent. “Kinderen lezen minder, zijn veel meer op hun telefoon bezig, gebruiken daardoor veel sms- taal en zijn niet meer geïnteresseerd in wat zij moeten lezen.’’ In 2000 had Mw. Khargi de school een mediatheek geschonken, die op 27 februari 2001 officieel door haar werd geopend en nog steeds op effectieve wijze wordt gebruikt door de leerlingen van de school.

De Minister voelde zich vereerd om de Vishnudatt school als eerste school te mogen bezoeken en liefst nog in het kader van de verjaardag van Mw. Khargi- Vishnudatt, beschermvrouw van deze school. ‘Als je in jouw leven goed bent voor anderen, krijg jij veel goeds terug’, was haar boodschap naar de leerlingen van de school. Zij nam tante Helen als voorbeeld die haar 90ste verjaardag zal vieren en er nog zo goed uitziet. ‘Dat is een zegen van God.’

Dokter Khargi, zoon van Mw. Khargi – Vishnudatt gaf aan dat geluk ook betekent dat je gelukkig moet zijn in jouw hoofd. ‘Volg jouw dromen, dan word je gelukkig en ga op zoek naar wat jij leuk vind.’ Uiteindelijk heeft hij zijn droom waar kunnen maken, maar droomt hij nog verder om zo op zijn manier in de toekomst een bijdrage te kunnen leveren aan een beter en mooier Suriname. Hij liet ook enkele leerlingen van de school aan het woord om hun dromen te delen en spontaan stonden leerlingen op om te delen hoe zij zichzelf in de toekomst zien.

Bij vertrek van de Minister gaf Mw. Lindveld de Minister mee dat zij namens de 547 leerlingen van de school en de 34 personeelsleden haar dank uitbrengt voor het bezoek en zich bijzonder vereerd voelt dat zij de eerste school mochten zijn waar de Minister een bezoek brengt. De Minister dankte een ieder voor het hartelijk ontvangst en wenste vooral de leerlingen van de 6de klassen heel veel succes toe met hun toets later dit jaar. Zij gaf ook aan de resultaten te zullen volgen om zo op de hoogte te blijven van de vorderingen. Tot slot gaf zij aan dat zij een spreekuur zal hebben voor de kinderen op de zaterdag, zodat ook naar de leerlingen geluisterd zal worden. Dit nieuws stemde zowel de leerlingen als de leerkrachten van de school prettig.