Vandalen richten voor SRD 200.000 schade aan buizen Mangolaan

680

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is momenteel bezig met werkzaamheden aan de Mangolaan, waarbij ook rioleringsbuizen worden aangelegd. Een aantal kunststofbuizen die ter plekke lagen zijn in de afgelopen nacht in vlammen opgegaan. De politie is ingeschakeld voor onderzoek, maar heeft tot op dit moment geen aanwijzingen.

Waarnemend onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken bij het ministerie van OWT&C, Awinash Dewoe, laat het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten dat een hoeveelheid kunststofbuizen die bekend staan als PE-buizen pas waren aangevoerd en afgedekt met geo-textiel en in de afgelopen nacht omstreeks 03.00 uur is afgebrand. Hoe de brand is uitgebroken of gesticht, moet nog worden onderzocht door de politie. Het gaat hierbij om 9 kunststofbuizen met een diameter van 80 centimeter en 4 buizen met een diameter van 60 centimeter. De buizen waren goed voor de aanleg van 70 meter aan riolering. De buizen hadden een totale waarde van SRD 200.000. Er wordt aangegeven dat ook een walsmachine brand- en schroeischade heeft opgelopen. Het betreft de eerste keer dat er bij civieltechnische werkzaamheden door het ministerie brand is gesticht. Er is wel een construction allrisk verzekering afgesloten. Het werk gaat gewoon verder, aangezien er nog genoeg buizen op voorraad zijn, want slechts een deel is in vlammen opgegaan, aldus de waarnemend onderdirecteur droge civieltechnische werken.