Minister Pengel bezoekt diverse afdelingen en diensten OWT&C

577

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft een oriëntatie bezoek gebracht aan de diverse afdelingen en diensten die onder zijn ministerie ressorteren. De bedoeling was dat de bewindsman nader kennis maakte met de medewerkers en geïnformeerd werd welke werkzaamheden deze werkarmen verrichten.

Het werkbezoek vond op dinsdag 17 april j.l. plaats. Bijgestaan door directie en staf kreeg de bewindsman een kijkje in de keuken van de diensten. De minister begon zijn bezoek aan de Meteorologische Dienst Suriname en trok daarna met directie en staf naar de Waterloopkundige Dienst, de Auto Werkplaats, de Luchtvaartdienst en de Civil Aviation Authority Suriname (Casas).

Bij de Meteorologische Dienst heeft de minister met de deskundigen gesproken over wat er in de toekomst nog meer gedaan kan worden met de producten die de dienst ontwikkelt voor de totale samenleving. De dienst biedt volgens de bewindsman veel mogelijkheden in wetenschappelijke zin.

Over zijn oriëntatie bij de Autowerkplaats zegt de minister dat ook hier veel te verzetten is. Er is veel oud materiaal dat afgeschreven – of met een stukje inventiviteit ingezet kan worden om bijvoorbeeld andere zaken weer aan de praat te krijgen zodat de gemeenschap er voordelen aan heeft. De bewindsman vindt dat deze dienst ook veel mogelijkheden biedt en dat de capaciteit verder moet worden uitgebreid.

Bij de luchtvaartautoriteiten is er van gedachten gewisseld over onderwerpen zoals begrotingstechnische zaken en regulatie issues. Er is volgens hem veel werk te doen, maar de bewindsman is bijzonder ingenomen met de inzet van de werkarmen. Minister Pengel zegt trots te zijn dat Suriname de capaciteiten heeft om dit werk in de luchtvaartsector, dat zeer gespecialiseerd is, uit te voeren. Het ministerie van OWT&C zal samen met haar werkarmen op zoek gaan naar oplossingen voor de knelpunten die er zijn.