Tweetal aangehouden voor oplichting en valsheid in geschrifte

636

De afdeling Fraude heeft op respectievelijk dinsdag 10 april en vrijdag 20 april de 25-jarige Clyde K. alias ‘Junior’ en Vienay L. alias ‘Prince’ aangehouden.

Het tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en oplichting.

‘Junior’ en ‘Prince’ die deel uitmaken van een criminele organisatie traden vermoedelijk als consultants op en boden hun diensten aan vreemdelingen tegen een financiële vergoeding van $ 400 per persoon. Het tweetal stond hun klanten zogenaamd bij tijdens het indienen van hun verblijfsvergunning. De strookjes die de aanvragers voor het indienen van de verblijfsvergunning van de twee verdachten kregen, bleken achteraf vervalst te zijn.

Het vermoeden bestaat dat de groep van ‘Junior’ en ‘Prince’ uit meerdere kompanen bestaat en dat de criminele organisatie meer dan zestig mensen heeft benadeeld.

Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude gevestigd in het politiebureau Geyersvlijt voor het doen van aangifte.

Ter voorkoming van ongerief doet de politie voor de zoveelste keer een beroep op de gemeenschap zich persoonlijk te wenden tot de officiële instanties zoals de Vreemdelingendienst van het Korp Politie Suriname en de afdeling Vreemdelingenzaken van het ministerie van Justitie en Politie voor het doen van dergelijk zaken. Verder kan men voor informatie ook terecht op de website van de afdeling Vreemdelingenzaken van het Ministerie van Justitie en Politie.