Tijdelijke fatsoenering opritten Wittenbergbrug

719

De opritten van de Wittenbergbrug zijn door  de bestuursdienst van Para opgevuld met waste (steensediment).  Doordat er steeds verkeer over het gedeelte  gaat, waren de randen vanwaar de brug begint, heel scherp geworden. Een gedeelte van zeker twee meters tussen de weg en de brug moet nog geasfalteerd worden.

Voor nu is  de gevaarlijke situatie die heerste nabij de verbindingsbrug over de Pararivier op La Vigilantia/Wittenbergkondre tijdelijk opgelost. Het commissariaat heeft het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie aangeschreven om de asfaltering van de opritten spoedig ter hand te nemen.

Haukes NV heeft in opdracht van OWT en C  vorig jaar mei 2017 de oplevering gedaan van de werkzaamheden aan de brug. De aansluitingshellingen aan de brug vertoonden zware verzakkingen, waardoor er instortingsgevaar dreigde. Er moesten betonnen vleugeldammen gebouwd worden om de sterke stuwing van het water af te breken en de hellingen moesten aan beide kanten hersteld worden, meldt BIC Para.