China schenkt Suriname paddestoelentrainingen

764

China biedt Suriname de studiemogelijkheid zich te ontwikkelen in het telen van eetbare paddestoelen. Een delegatie van de Chinese ambassade besprak op woensdag 2 mei 2018 met betrokken deskundigen en direktieleden van het ministerie van LVV over de bijzonderheden betreffende deze training. De bedoeling is om een groep geselecteerden van het ministerie en de agrarische sector naar China te sturen voor een training betreffende paddestoelenteelt. Dit alles zal geschieden op kosten van het gastland.

China ziet mogelijkheden binnen de agrarische sector van Suriname voor de kweek van eetbare paddestoelen. Behalve een grote culinaire waarde, bevatten ze nuttige voedingsstoffen en weinig calorieën. Paddestoelen hebben veel lekkere toepassingen in de keuken; uitermate geschikt binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Paddestoelen worden in ons land vrijwel geïmporteerd in gedroogde vorm, vers of in blik, en dit alles tegen hoge prijzen. Met het tropisch klimaat en bodemgesteldheid in Suriname, kan Suriname paddestoelen produceren.