Jonge tennistalenten bij De Dolfijn

818

Van 23 tot 30 april jl. zijn De Dolfijn Jeugdkampioenschappen gehouden. In totaal hebben 24 spelers zich opgegeven om mee te doen in de categorieën U12, U14 en U18. Het toernooi is voor de spelers een mooie voorbereiding op de jeugdkampioenschappen.

Deze kampioenschappen worden gehouden onder aupicien van de Nationale Tennis Bond en zullen deze maand plaatsvinden. Ondanks de herhaaldelijke regenonderbrekingen of uitstellen van de wedstrijden, heeft maar 1 speler zich terug getrokken. De jongens en meisjes hebben zich ingezet om mooi en sportief tennis te laten zien. Er waren wel officials naast de baan aanwezig, maar de jonge spelers moesten zelf callen en de score bijhouden.

De Jongens U12 was de grootste groep, waardoor zij in 3 poules waren onderverdeeld. Uiteindelijk stonden Dexter Koorndijk en Jayden Chan in de finale tegenover elkaar, die in 2 sets werd gewonnen door Koorndijk. De winnaars van de andere categorieën zijn door middel van een Round Robin bepaald, waarbij soms al snel duidelijk was wie in die categorie tijdens dit toernooi de beste speler was.

Bij de Meisjes U12 is Liza van Essen tweede geworden en heeft Tamischa Bendter de meeste punten verzameld. In de categorie JU14 is Dexter Koorndijk als tweede uit de bus gekomen, en heeft Kunsh Moolchandani met overtuiging de eerste plaats bereikt. Ook bij de JU18 was Moolchandani de beste tennisser en is Matthew Linger op de tweede plaats geëindigd. Bij de MU18 heeft Ann-Ghya Bergen de tweede plaats gehaald achter de oudere telg uit de familie Koorndijk, Aila Koorndijk.

Susanne Dekkers

Bron: SMEsport.