14-jarige inbreker geraakt door politiekogel

1244

De 14-jarige Rinesh R. is in de vroege ochtend van maandag 7 mei geraakt door een politiekogel, na waarschuwingsschoten van de politie te hebben genegeerd.

De politie van het ressort Munder kreeg omstreeks 03.00 uur in de ochtend een dievenmelding op een adres in het ressort. Ter plaatse zagen de wetsdienaren drie figuren wegrennen van de woning die voorlopig onbewoond is. De eigenaar bevindt zich in het buitenland.

De politie zette de achtervolging in. Ondanks waarschuwingsschoten, sprongen de drie verdachten over schuttingen en renden een aangrenzend bos in. De politie was genoodzaakt gericht te schieten. De dieven raakten uit het zicht van de politie.

Tijdens een zoekactie in het bosschage, bleek Rinesh ter hoogte van de linkerkant van zijn borsthoogte geraakt te zijn. Per ontboden ambulance is de verdachte afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis van Paramaribo, waar er operatief is ingegrepen. Rinesh is onder politie bewaking opgenomen in de ziekeninrichting.

Rinesh is een bekende van de politie die de woonomgeving Munder onveilig maakt. De kompanen zijn voor alsnog voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt er gewerkt.