Judoclub Sonkei organiseert Interclub toernooi

495

Judoclub Sonkei organiseert de 1e editie van het Judo Interclubtoernooi, waarbij Sonkei het zal opnemen tegen de Frans-Guyanese judoclub CSAB. De Sonkei pupillen zullen in bijzijn van hun ouders, familie en vrienden vechten tegen de buitenlandse vechters.

“Het is een leermoment voor ons als judoclub om te weten waar we staan ten opzichte van Frans Guyana, die onderdeel is van het grote Frankrijk waar ruim 600.000 judoka’s deze Japanse vechtkunst, met heel veel pedagogische normen en waarden, beoefenen”, aldus het bestuur van Sonkei.

Dit toernooi wordt gehouden op zondag 13 mei 2018 in de Kwatta sporthal (tussen de 3de en 4de Rijweg naar Kwatta) en wel om 09.30 – 13.00 uur. Judoclub CSAB komt met vechters, waarvoor Judoclub Sonkei een tegenstander heeft. Het is de bedoeling dat de uitwisseling op basis van uit en thuis plaatsvindt, waardoor er een hechtere band ontstaat tussen de 2 clubs, de judoka’s onderling en hierdoor hechte vriendschappen kunnen ontstaan.

Middels dit toernooi wilt Judoclub Sonkei vooral de opkomende wedstrijdjudoka’s alvast een glimp in de keuken laten zien, van buitenlands wedstrijdjudo. Dit moet motiverend kunnen werken en tevens als opstap dienen naar grotere buitenlandse toernooien, te beginnen in de regio, daarna continentaal en uiteindelijk mondiaal. Dit alles is onderdeel van het ‘Lang Termijn Ontwikkelingsplan’ voor Judoka’s die verder dan alleen lokaal willen excelleren in hun sport. Internationaal heeft Judoclub Sonkei in 2015 deelgenomen aan de Aruba Challenge Judo toernooi, in oktober 2017 het Tournoi du L’Avenir in Cayenne en in december Barbados Independence Cup.

J.M. Redjodikromo

Bron: SMEsport.