Zware trucks met een laadvermogen boven 5-ton, die zich begeven op de rijweg Carolina en West Suriname zullen aan de “ketting” worden gelegd. De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft op 9 mei een spoed bijeenkomst gehad met de leiding van de politie in het district Para.

Deze bijeenkomst is bedoeld om afspraken te maken over preventief optreden tegen overtreders, die het bevel van de regering en het lokaal bestuur negeren en toch doorgaan met transporten op wegen waar er een rijverbod is opgelegd.

Het blijkt dat de intensiteit van het zwaar transport op deze wegen niet afneemt, terwijl er over grote delen van de weg enorme moddermassa’s ontstaan door het zwaar verkeer dat alsmaar en ongestoord door de kuilen vol water blijven rijden. Dit met alle mogelijke gevolgen van dien voor de truckbestuurders en overige weggebruikers.

Er zal volgens de districtscommissaris van Para niet buiten de bevoegdheden van de wet worden opgetreden, maar conform voorschriften met betrekking tot zwaar transport op de wegen en bruggen.