Sectie een (1) zwartenhovenbrugstraat in afrondende fase

675

Het aannemingsbedrijf BAITALI NV heeft een aanvang gemaakt met de asfalteringswerkzaamheden aan de zwartenhovenbrugstraat. Het gaat om het weggedeelte tussen de Nassylaan en de Keizerstraat.

“Het is de eerste asfalt laag die aangebracht wordt. Vorige week werd de laatste “base course laag” geplaatst. De tweede laag wordt geplaatst wanneer de kruispunten zijn aangepakt”, geeft Myrtle Graanoogst, project engineer ACE Consultancy aan. Voor nu wordt alleen de banden laag aangebracht en vervolgens wordt er een tijdelijke wegmarkering geplaatst waarna sectie 1 opengesteld zal worden voor het verkeer.

Zo gauw sectie 1 opengesteld is zal sectie 2 A, dat is het gedeelte tussen de Keizerstraat en de Steenbakkerij straat, volledig afgesloten worden voor het verkeer. Hierna zullen de hoofdwerkzaamheden op dit weggedeelte van start gaan.

“Het is inderdaad een heugelijk feit dat wij de eerste laag asfalt hebben aangebracht. “Ik ben zelf komen kijken , omdat het voor mij wel belangrijk is hoe de interactie plaats gevonden heeft en hoe het project uitgevoerd is”, woorden van Patrick Pengel, minister van Openbare Werken Transport & Communicatie. De bewindsman geeft verder aan, dat hij een goed gesprek heeft gehad met de directie voerder over de kwaliteit van het uitgevoerde werk en dat het naar tevredenheid gebeurd.

De samenwerking met de aannemer Dalian en het Ministerie verloopt vrij goed en samen met het bedrijf wordt dit werk uitgevoerd, dit omdat het ministerie continu meetings heeft gehad waarin de voortgang van de projecten besproken zijn. “Tot nu toe gaat het redelijk goed. Maar er is altijd ruimte voor verbetering daar gaan wij ook naar toe werken”, zegt de OWT&C minister met een tevreden blik.