De voorzitter van de Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings –Simons, heeft tijdens een schorsing van de assembleevergadering, de Surinaamse Politiebond (SPB) ontvangen. De politievakbond heeft in een spoed algemene ledenvergadering besloten om in beraad te gaan. Binnen het korps is er namelijk ontevredenheid ontstaan over diverse zaken waarover er met de overheid afspraken zijn gemaakt.

Voorzitter Simons heeft na het aanhoren van de wensen en grieven van de SPB aangegeven, dat het belangrijk is om oplossingen te vinden voor de problemen die hebben geleid tot dit beraad.

De parlementsvoorzitter heeft aan de bond gevraagd om deze situatie schriftelijk onder de aandacht van de nieuwe minister van Justitie en Politie te brengen. Voorzitter Simons heeft beloofd de zaak actief te zullen volgen en dat er vanuit de commissie Justitie en Politie in de DNA gewerkt zal worden aan een oplossing voor het politiekorps. De voorzitter sprak de bond toe op donderdag 10mei 2018. Dit vermeld DNA op haar website.