Bouw ziekenhuis Wanica vordert gestaag

1206

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een kijkje genomen bij de werkzaamheden met betrekking tot de bouw van het ziekenhuis te Wanica. ‘’We zijn er nog lang niet maar met vereende krachten kunnen wij dit project tot een succes maken voor de gemeenschap’’, aldus de bewindsman tijdens zijn oriëntatie bezoek op vrijdag 18 mei 2018.

Zo gauw dit project is afgerond zal het een geruststelling zijn voor de bewoners van dit gebied als het gaat om de medische zorg. Het streven is om het ziekenhuis eind 2019 op te leveren. De bewindsman zegt dat er hier en daar wat hobbels zijn, doelende op technische zaken maar die worden opgelost. Op het terrein waar het ziekenhuis komt te staan komt er een verbrandingsoven, afdeling Radiologie, isolatiekamers, beddenhuis en de poliklinieken. Het is een kwestie van hard werken om dit mooi project voor de plaatselijke bewoners in het bijzonder tot een goed eind te brengen, vindt minister Elias die aangaf dat er 180 bedden beschikbaar zullen zijn bij deze instelling. Dit bezoek is het tweede van de minister en binnen zes weken tijd is er volgens hem veel gedaan. Minister Elias geeft aan, dat hij geen gebouw maar een functionerend ziekenhuis komt openen.

Assembleelid Hans Sandjon is ingenomen met de stappen die de regering genomen heeft om een ziekenhuis in het district Wanica neer te zetten. De meeste ziekenhuizen zitten in Paramaribo en straks zal deze instelling een enorme verlichting betekenen voor de bewoners andere districten. Ook de volksvertegenwoordiger is de mening toegedaan, dat er hard gewerkt moet worden om dit ziekenhuis af te ronden. Sandjon vindt, dat ofschoon velen zeiden dat het om een verkiezingsstunt gaat het nu wel duidelijk is gebleken dat de instelling er binnen niet al te lange tijd zal staan.