RGB team blij met afgifte te Commewijne

807

Het Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) wordt dagelijks geconfronteerd met mensen die problemen hebben met hun gronden. “Elke dag vraag je je weer af waarom er nooit naar deze mensen wordt omgekeken”, zegt Leandra Woei, directeur van RGB.
Woei ziet het als een unicum voor Commewijne om na 6 maanden grondbeschikkingen uit te reiken in het district. Wat wel vaker voorkomt is dat mensen niet weten welke documenten zij moesten inleveren om een aanvraag te doen. Dat is nog onbekend bij de mensen. Zij worden dan door het team van RGB gebeld en krijgen dan de nodige instructies waar zij de documenten moeten ophalen en inleveren. Zodat de grondbeschikkingen in orde komen. Dit zei de directeur in haar toespraak recentelijk bij de afgifte van bereidverklaringen in Commewijne.

Voor de mensen die in aanmerking zijn gekomen voor een bereidverklaring is het volgens de directeur de eerste stap voor het verkrijgen van een rechtszekerheid op het stukje grond dat zij hebben aangevraagd. Een bereidverklaring is nog niet een eindstation maar slechts het begin.
Woei is ervan bewust dat het ministerie jarenlang een slecht imago had. Er is onder andere 50 jaar lang geen initiatief genomen om te investeren in het departement. In tegenstelling tot vroeger draait het ministerie in plaats van twee nu met tien juristen. Hierdoor kan het ministerie met voortvarendheid de grondaanvragen afhandelen. Het ministerie zal doorgaan om kader in huis te halen om de grondbeschikkingen van de burgers in orde te maken, zegt de directeur van RGB.