Rijbewijs dronken autobestuurder ingevorderd

567

De politie van het ressort Latour heeft op zaterdag 19 mei telefonisch een aanrijding doorgespeeld gekregen aan de Frederikshoopweg. Ter plaatse aangekomen, bleek het te gaan om de autobestuurder August A. die onder invloed van alcohol verkeerde.

Gebleken is dat August net in zijn voertuig was ingestapt en vervolgens achteruit reed zonder uit te kijken. Hij kwam daarbij met zijn auto tegen een ander voertuig aan. Bij een blaastest blies de man 650 microgram uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het rijbewijs van de dronken bestuurder ingevorderd. August is na zijn ontnuchtering heengezonden.

Het dossier ter zake is voor verdere afdoening opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.