Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft een Memorandum of Understanding (MOU) getekend voor de uitbreiding en upgrading van het Suriname Eye Center (SEC), naar een gemoderniseerd Oogcentrum. Deze MOU is getekend op donderdag 31 mei 2018 tussen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Kirpalani Stichting, Rosebel Goldmines N.V. en de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

Het Suriname Eye Center behoort tot een van de grootste afdelingen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In 2017 werden ca. 4000 oogoperaties verricht terwijl ca. 70.000 poliklinische consulten gedaan werden. Er werken totaal 71 medewerkers.

Reeds jaren behoort het Suriname Eye Center tot één van de beste in de regio, waarbij er ook ondersteuning aan eilanden in het Caraïbisch gebied wordt gegeven.

Oogheelkundige zorg is in ons eigen land in de afgelopen 10 jaar door het Suriname Eye Center naar alle districten en grote dorpen in het binnenland gebracht, waarbij er ook operaties ter plaatse zijn verricht.

Reeds enkele jaren kan de fysieke capaciteit van het huidig gebouw van het Suriname Eye Center de gestegen toename van patiënten en behandelingen niet meer aan.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is daarom bijzonder ingenomen met het particulier initiatief van de Kirpalani Stichting en Rosebel Golmines N.V, die samen met de Nationale Ontwikkelingsbank een belangrijk deel van de financiering van deze uitbreiding en upgrading op zich zullen nemen.

Dankzij bovengenoemde ontwikkelingspartners zijn de middelen veiliggesteld om te starten met de bouw, en verwachten we oplevering eind 2019 te realiseren.

Met deze stap stelt het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voldoende oogheelkundige capaciteit veilig voor de Surinaamse samenleving voor de komende 20 jaar.