President Bouterse decoreert VP Adhin voor bewezen diensten

681

President Desire Bouterse heeft tijdens de herdenking van 145 jaar Hindostaanse Immigratie, vice president Michael Ashwin Adhin gedecoreerd. De bewindsman kreeg de hoogste onderscheiding : Drager van het Groot Lint in de ere orde van de Gele Ster. Dit voor zijn bijdrage als toenmalige voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS) aan de Surinaamse samenleving in het algemeen en voor de Surinamers van Hindostaanse afkomst in het bijzonder.

Vice president Adhin was duidelijk verrast met deze onderscheiding en zei in het kort, dit als een bijzondere eer te ervaren. Hij sprak ook lof toe naar president Bouterse die hij omschreef als een persoon die een inspiratie is voor vele generaties. Het staatshoofd pleegde de handelingen tijdens zijn toespraak op het Onafhankelijkheidsplein. “Ik breng u in herinnering, dat ik als President van de Republiek Suriname, in 2013 een wens had uitgesproken en een beroep had gedaan op ons Surinaams volk, vanaf dat jubileumjaar in 2013, Suriname zodanig uit te dragen, dat bij ons allen het besef gerijpt wordt, dat wij met ons allen de allerlaatste resten van het “hokjes-denken” definitief achter ons gelaten moeten hebben.

Nu vijf jaren later, mag ik concluderen dat wij op de goede weg zijn en grote stappen hiertoe hebben gezet, en dat wij verder zullen moeten gaan met elkaar te ‘accepteren’, voor het groter doel van Natievorming, ‘Een Natie, een Volk, een Bestemming!’, aldus het staatshoofd. Volgens hem is de multi culturele rijkdom van Suriname de wereldgemeenschap niet ontgaan. De president ging ook in op het feit dat van 19 tot 21 juni 2018 de Indiase President Ram Nath Kovind, Suriname zal bezoeken. Wij zullen daarbij India en hiermee een groot deel van de wereld, deelgenoot maken van ons karakter als “sranang mang en oema’s”, als “sarnaami bhaajoo our behannoo”, waar wij met onze praktische benadering voor de versterking van de ‘natie en natievorming’ gezamenlijk aan blijven werken. Met bewustwording, vaderlandsliefde, eenheid, erkenning en waardering, wederzijds respect en verbondenheid bouwen wij samen aan onze gezamenlijke toekomst van ons aller vaderland, aldus president Desire Bouterse.